Burn Out – Bijnierinsufficiëntie

Burn Out – Bijnierinsufficiëntie

Ben je moe, prikkelbaar of uitgeput en lukt het je niet om je normale energie terug te krijgen?

Leveren onderzoeken bij de arts niets op en heb je voor je gevoel al alles geprobeerd?

Geen paniek hier komt de oplossing!

Door een teveel aan stress en slechte voedingsgewoonten belasten we onze bijnieren, waardoor deze uiteindelijk uitgeput raken.

De taak van je bijnieren is om je lichaam te helpen omgaan met stress. Ze produceren o.a. de hormonen cortisol en adrenaline. Je veerkracht, energie, doorzettingsvermogen en je leven zelf hangen allemaal af van het goed functioneren van je bijnieren. Maar ook de sterkte van je immuunsysteem en de gevoeligheid voor allergieën.

Voordat de bijnieren compleet uitgeput zijn, bevinden ze zich eerst in een stadium van overactiviteit.

Je herkent dit aan een opgejaagd gevoel door de hoge cortisolwaarden. Je voelt je hyper en bent snel geïrriteerd.

Als de stress langere tijd aanhoudt komt het lichaam in een super waakzame staat. Je krijgt last van slaapproblemen, een verlaagd libido en/of overgewicht.

Als je hier te lang mee door blijft lopen raken de bijnieren uitgeput en dalen de cortisolwaarden, waardoor elke stressprikkel je teveel is. Je bent lichamelijk en emotioneel uitgeput, het immuunsysteem wordt onderdrukt waardoor je elk virus oppikt en er weer moeilijk vanaf komt. Uiteindelijk worden alle taken van het dagelijks leven je teveel.

Ook heb je een sterke hunkering naar suiker en of zout,  koffie, chocolade en alcohol.

Hier komt de remedie!

Rust en slaap zijn essentieel maar zelfs dan kan het een half jaar of zelfs langer duren voordat je weer volledig hersteld bent. Lees verder als je zo snel mogelijk weer energiek en blij door het leven wilt gaan!

Elk gezond orgaan in het lichaam heeft z’n eigen energetische frequentie. Als de bijnieren overactief of uitgeput zijn komt deze op een verkeerde frequentie. Je kunt het vergelijken met een radiozender, staat deze net verkeerd ingesteld gaat het ook storen en ruisen. Zo gaat het ook met onze organen. Het is dus belangrijk om deze weer zo snel mogelijk op de juiste frequentie te krijgen.

Met EAV Therapie kan er precies gemeten worden in hoeverre het orgaan afwijkt van zijn normale frequentie. Met o.a. homeopathisch gepotentieerde preparaten kunnen de bijnieren weer snel in balans gebracht worden. Zodat de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort en je weer zin in het leven hebt!

Daarbij wordt er ook getest welke vitamines, mineralen en kruiden het lichaam nodig heeft om te herstellen.

Dit zijn de belangrijkste:

  • Vitamine B- complex
  • Magnesium
  • Vitamine C en E
  • Ginseng
  • Zoethout (niet bij verhoogde bloeddruk)
  • Kamille

Voeding speelt ook een grote rol bij uitgeputte bijnieren, met de EAV therapie testen we welke voeding het beste voor je is.

Verder is het belangrijk om alle vormen van koffie, zwarte thee, alcohol, melk, suikers en witmeelproducten te vermijden. Deze zijn een enorme belasting voor je bijnieren.

Wat kunt u zelf doen?

Accepteer de situatie zoals hij is, weerstand levert namelijk stress op. Neem alle rusten slaap die je nodig hebt om het lichaam weer te herstellen. Vermijd alle factoren die stress opleveren en ga na wat er verandert kan worden om in de toekomst beter in balans te blijven. Denk aan je relatie, een baan die teveel van je vraagt of dat je tijd opgeslokt wordt door het gezinsleven en er eigenlijk weinig tijd voor jezelf over blijft. Het is belangrijk dat er genoeg momenten zijn om weer ‘op te laden’. Bijvoorbeeld een dag naar de sauna, yoga, meditatie, een wandeling in de natuur of met een goed boek op de bank. Dit blijft persoonlijk en het gaat erom waar jij het beste bij kunt ontspannen! Verder is een positieve mind-set van essentieel belang. We zijn vaak geneigd om de dingen vanuit een negatieve kant te bekijken en hoe we ze niet willen. Probeer het eens om te draaien naar de positieve kant. Wat wil je wel? Waar word je wel blij van, hoe zou je de dingen graag zien. Houd die gedachten vast. Voelt een stuk beter toch! J

NB: Wist je dat bijnieren een energetische verbinding hebben met onze verstandskiezen?

Als deze nooit zijn doorgekomen (aangeboren bijnierzwakte) of voor ons 22e jaar verwijderd zijn is er een grote kans dat je bijnieren dus sneller uitgeput zijn dan dat deze nog aanwezig zijn. Dit verschilt dus per persoon.

Wilt u een afspraak maken voor de EAV therapie of meer informatie?

Neem dan contact op via www.perfectskinandbalance.nl of 06-20426949.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen